rondje Zuid-holland

We vertrokken om 10 uur vanuit Jisp, Nico Wals, Ronald de Korte, Henk Floris, Rania Speldenbrink, Hans de Jong, Gerrit en Anja de Boer. Via een stukje snelweg richting Breukelen en daar een leuke route gereden op weg naar Schoonhoven.

 

Bij een pannekoekhuisje in Alblasserdam aan het water met een heerlijk terras een broodje gegeten, nou ja broodje.... deze was minstens 4 dagen oud en je kon er iemand een gat mee in zijn hoofd slaan. Nadat gereclameerd te hebben (ze deden daar niet moeilijk over en betaalde ons broodje gedeeltelijk terug) wilde we weer op weg gaan om de route te vervolgen. Sommigen van de groep hadden al een vreemd geluid gehoord bij één van de rijders En ja hoor, de motor van Nico weigerde dienst. Even er aan rommelen en dan zou het weer goed komen, maar ojee een snelkoppeling brak af en de benzine liep zo uit de tank vandaan. Snel de tank eraf op zijn kant gezet en sleutelen maar. Al gauw kwamen we er achter dat de motor niet door de mannen zelf te repareren viel dus de ANWB maar gebeld.

 

Voor Rania duurde het allemaal wat te lang die ging er lekker bij liggen en viel al gauw in slaap. Voorbijgangers dachten dat ze was aangereden of zo want je zag ze allemaal denken en kijken. Een groepje motorrijders, motoren her en der en een persoon op de grond. Rania heeft hier allemaal niets van gemerkt die lag heerlijk te ronken. Na een uur kwam de ANWB en werd er gesleuteld naast een slapende Rania.

De motor moest mee maar wel met een lege tank. Gelukkig moest Rania tanken dus daar werd de benzine in overgegoten.

 

Voor Nico en de andere BMW rijders een triest moment, een BMW op de aanhanger. Er werden grapjes gemaakt en Nico deed erg stoer maar toch bloedde zijn hart.

Nico achterop bij Henk Floris en zo zijn we met een hoop oponthoud via een korte route naar huis gereden. 

Nico, we hopen dat je motor snel gemaakt is want ook de benzinepomp is stuk en Henk, bedankt voor de mooie rit.

 

(anja)