Ritje van de voorzitter, 

 

Met een grote en goed gemutste groep vertrokken we met mooi weer vanaf het Molenpad te Jisp. 

Bij het eerste beste stoplicht besloot Rania naast de motor te gaan zitten in plaats van erop, gelukkig heeft ze dit tijdens de rest van het ritje niet meer gedaan.   

 

Na het kopje koffie bij een Stayokay Hostel in Noordwijk moest Ian Mak nog even op zoek naar zijn motorsleutel, na een paar minuten zoeken lag de sleutel waar hij het voor het laast gezien had, namelijk naast zijn motorhelm op de picknicktafel.  

De accu van Ilse Koopman bleek zaterdag al leeg te zijn, Roukama had helaas niks op voorraad liggen. Dus moest Muus bij elke stop de motor van Ilse aanduwen, wat hem verrassend makkelijk afging. Je vraagt je af of hij dit regelmatig moet doen, waarschijnlijk onder de Ducati rijders zeer gebruikelijk.

 

Via Noordwijkerhout reden we over de boulevard van Katwijk aan Zee, langs Duinrell en de duurdere woningen van Wassenaar. Over de N14 richting Nootdorp met onderweg 8 a 9 stoplichten achter elkaar, de eerste 4 motorrijders hadden bet het eerste stoplicht groen, de andere 9 niet waardoor de groep zich even opsplitste maar bij het eerste beste tankstation vonden we elkaar gelukkig weer. 

 

Bij het ADO Den Haag stadion was net een zwaar ongeluk gebeurd, de airbags waren afgegaan en de politie kwam met loeiende sirenes op het ongeluk af, het zag er allemaal niet best uit maar we konden er nog wel langs waardoor de rit geen vertraging opliep. 

 

Langs de kassen in Nootdorp door het lelijke Zoetermeer naar het recreatiegebied Noord Aa. 

Restaurant De Beren had zoals verwacht met dit mooie weer geen plek voor 15 personen en dus moesten we op zoek naar een snackbar in de buurt, 400 meter naar het noorden zit Restaurant Aa-zicht met snackbar en Joeri rook dit al vanaf een afstandje en stuurde een deel van de groep de goede kant op.  

 

Helaas besloot de Yamaha van Floor Twisk om niet meer te starten waardoor de groep weer in tweeën werd gesplitst, vanwege de drukte bij de snackbar ging groep 1 alvast wat eten halen zodat groep 2 rustig naar de motor van Floor kon kijken, na wat berichtjes over en weer kwamen de motorrijders één voor één richting de snackbar, gelukkig uiteindelijk met Floor en Lyda op een rijdende Yamaha.  

 

Henk Floris besloot bij de snackbar om vroegtijdig de rit te verlaten vanwege een zeurende fietsongeluk blessure, snel weer helemaal fit worden Henk!  

 

Vanaf de Zoetermeerse Plas reden we via Zoeterwoude Dorp langs Rijndijjk door Leiden, waar de temperatuur al aardig begon op te lopen. De brug stond open waardoor er een lange file stond voordat we Leiden in konden rijden en het lekker nat begon te worden in de motorjassen, Muus had er genoeg en leidde de groep langs de stoplichten. 

 

Langs de Zijlsingel in Leiden met de studenten drinkend op de sloepjes reden we richting Warmond waarbij de groep weer werd opgesplitst door stoplichten en erg veel verkeer onderweg.  

 

Na lang wachten was de groep weer bijeen en besloot de voorzitter dat we genoeg hadden meegemaakt voor één dag en dat het tijd was om af te koelen en de snelweg huiswaarts te pakken.