Boven ‘t IJ 

Eindelijk konden de motoren weer van stal gehaald worden. Ruim anderhalf jaar geleden is de laatste motorrit met onze club gereden. Het was nog even spannend of de rit door alle corona regels wel door kon gaan, maar het is gelukkig goed gekomen!

De eerste rit van het jaar 2021 is uitgezet door ons bestuurslid Nico Wals. De rit ging door het mooie Noord Holland boven het IJ. Na het verzamelen op het Molenpad in Jisp werd de groep in tweeën gesplitst om rekening te houden met de Corona regels. De eerste groep (7 motoren en 2 bijrijders) ging van start waarna de tweede groep (6 Motoren) 10 minuten later op pad ging.

 

Wij reden richting de Beemster waar wij al slingerend rond de A7 richting het Noorden tourden. Al snel kwam de 2e groep tot stilstand vanwege problemen met het navigatiesysteem. (Er is ook altijd wat met die dingen). Terwijl zij met de instellingen aan het rommelen waren kwam er een groep motorrijders al toeterend en zwaaiend voorbij. Verdomd dat was de eerste groep die nog even wat lucht in de bandjes moest pompen. Tot zo ver het idee om in twee groepen te rijden. 

 

De weg werd vervolgt richting Twisk. Het was nog voor 12 uur dus de terrassen waren nog niet open. Gelukkig was er bij de kerk in Twisk een koffie to go mogelijkheid. Even opwarmen van het toch wel koude windje die door menig pak heen waaide. 

Na het bakje koffie, lekker opgewarmd, stapte wij weer op de motoren. Precies om 12 uur kwamen wij in Kolhorn aan. Dat kwam mooi uit, het voor ons toch wel bekende terras is net geopend. Dus wij stopte hier om te genieten van een heerlijke lunch. Helaas konden wij alleen op het terras plaatsnemen, met de jas tot de nek toe dichtgeritst vanwege de kou. Op beide pitstops mocht gelukkig wel van het toilet gebruik gemaakt worden.

 

Na de heerlijke kroketten op brood werd de route hervat in de richting van Schagen. Waarna er over kronkelende dijkjes weer richting Jisp is gestuurd.

 

Het was weer heerlijk om met de club een mooie rit te rijden. We hopen jullie weer te zien bij een van de volgende ritjes, met hopelijk iets warmer weer!